Fysiotherapiepraktijk  
Tel. 0186 692 053  -  06 19 56 84 79           

Dry Needling

Patiënteninformatie:

https://www.dryneedling.nl/pages/documentatie/informatie-voor-patienten.phpRegistratie 


dry Needling specialisten:


https://www.dryneedling.nl/pages/fysiotherapeuten.php?pid=1794&filter=marlies

https://www.dryneedling.nl/pages/fysiotherapeuten.php?searchresult=1&sstring=noort&pid=292

Methode van behandeling waarbij geprikt wordt in pijnlijke spieren, waardoor deze ontspannen. Dit heeft directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten tot gevolg. De behandelmethode werkt goed bij chronische en stress gerelateerde pijnaandoeningen. Ook medisch onverklaarde uitstralingspijnen kunnen soms doeltreffend behandeld worden door triggerpoints op te zoeken en daarin te prikken. 

Onderzoek en behandeling

De fysiotherapeut analyseert uw klachten door gericht onderzoek. De spieren die mogelijk uw pijn veroorzaken worden onderzocht op triggerpoints. Dit zijn verharde 'knopen' in de spieren die ervoor kunnen zorgen dat iemand pijn ervaart. Wanneer je met de vingers drukt op een triggerpoint is de pijn meestal direct herkenbaar. Zo kan het zijn dat als de therapeut op een triggerpoint drukt, direct de herkenbare uitstraling gevoeld wordt. Het doel van de behandeling is het uitschakelen van die triggerpoints.

Hoe voelt Dry Needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even aan en ontspant daarna weer en kunt u zich gemakkelijker bewegen. Mensen ervaren het vaak als een zwaar en moe gevoel als de therapeut precies in het triggerpoint prikt. De verkramping wordt hiermee opgeheven, waardoor uw pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry Needling is een veilige en efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben.

Vaak voelt het behandelde gedeelte wel vermoeid en/of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Kenmerken van triggerpoint zijn ook:

  • Stijfheid en/of aanhoudende pijn in een spier
  • Niet goed kunnen bewegen of pijnlijke gewrichten (bijvoorbeeld de schouder)
  • Verminderde kracht in de spieren (bijvoorbeeld in de rug)
  • Anders bewegen door pijn
  • Tintelingen in armen en benen
  • Hoofdpijn en/of duizeligheid

Vergoeding

Deze methode valt onder de normale fysiotherapiebehandeling. Als u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder. U krijgt hier geen aparte rekening van. 

Voor meer informatie over Dry Needling kunt u kijken op http://www.dryneedling.nl

Opbellen
E-mail