Fysiotherapiepraktijk  
Tel. 0186 692 053  -  06 19 56 84 79           

Fascia technieken 


De fascia is bindweefsel dat als een web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascia. Het verbindt alles met elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascia ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascia zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, infecties, bestralingen, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress, kan de fascia onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het gebied, wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking.

Met behulp van de ERGON Instrument Assisted Soft Tissue Manipulation (IASTM) hulpmiddelen

worden de verklevingen van het bindweefsel losgemaakt, waardoor de ontstane klachten kunnen worden verminderd of opgeheven. Dit heeft tevens een positief effect op de doorbloeding van weefsels en op de werking van het lymfesysteem.

 

 

 

 

Opbellen
E-mail